0704-448921 - [email protected] - 09:00 - 18.00

Vanliga frågor


Vad har ni för garantier?

Vi erbjuder 12 års garanti på materialet i solpanelerna och hela 25 års garanti på att inte panelerna tappar mer än 20% i effektivitet på 25 år.

  • 12-25 år produktgaranti på solceller
  • 5-10 år produktgaranti på växelriktare
  • 10 års garanti på batterier


Kan ni hjälpa till med projektering/planering av en solpanelsanläggning?

Självklart, det är det vi gör hela dagarna. Hjälper till med kostnadsfria förutsättningslösa planeringar av solpanelsinstallationer. Kontakta oss! så hjälper vi dig redan idag.


Vad är skillanden på dom olika Checkwatt paketen på er hemsida?

Dom normala Checkwatt paketen innehållande Growatt växelriktare och Growatt batteri kan bara leverera halva effekten vilket leder till en lägre ersättning från Checkwatt. Däremot premium paketen med BYD batteri och Kostar växelriktare kan leverera full effekt. Så ekonomin blir totalt sett bättre med dom paketen.


Monterar ni solpaneler?

Nej vi är en materialleverantör och vi varken projekterar eller installerar solpaneler. Däremot hjälper vi er kostnadsfritt att räkna på materialåtgång i form av både paneler och monteringsmaterial. Kontakta oss!


Hur kan jag betala i online butiken?

Du kan betala säkert i butiken med Klarna, Kort, eller Faktura via Nets.


Kan jag hämta min varor på ert lager?

Ja om du bokar tid med oss så kan du hämta dina varor fraktfritt på vårt hämtlager på i Halmstad.


Hur stora är solpanelerna?

En majoritet av panelerna på marknaden är gjorda av 60 celler eller 72 celler. Paneler på 60 celler är 1,6 kvadratmeter stora  och paneler på 72 celler är 2 kvadratmeter. 72 cellspanelerna har ofta en högre effekt däremot är det ingen större skillnad på pris per kW.

Vad är skillnaden på PERC och Topcon celler?

Topcon och PERC (Passivated Emitter Rear Cell) solceller är två olika typer av solceller som används för att generera elektricitet från solens strålar. Båda dessa teknologier har unika egenskaper och fördelar som gör dem lämpliga för olika applikationer.

Topcon solceller är en typ av solcell som använder en toppositionerad tunnfilmsteknologi. Dessa solceller har en hög effektivitet och kan generera mer ström än traditionella kristallina solceller. Topcon solceller använder också mindre material än andra solceller vilket gör dem mer kostnadseffektiva.

På andra sidan PERC solceller är en typ av kristallin solcell som har ett extra lager av material på baksidan av cellen. Detta extra lager fungerar som en passiverad emitter som ökar cellens effektivitet genom att minska recombination av laddningar. PERC solceller har hög effektivitet och är mycket lämpliga för användning i områden med hög solstrålning.

Skillnaden mellan Topcon och PERC solceller är huvudsakligen deras design och tillverkningsteknik. Topcon solceller använder en tunnfilmsteknologi som ger hög effektivitet och kostnadseffektivitet, medan PERC solceller har ett extra lager som ger hög effektivitet och passiv emitter. Båda teknologierna är dock mycket effektiva vid generering av elektricitet från solens strålar.

Valet av vilken typ av solcell som ska användas beror på en rad faktorer, inklusive kostnad, effektivitet, tillgänglighet och applikation. Topcon solceller kan vara bättre lämpade för mindre applikationer där kostnaden är en viktig faktor, medan PERC solceller kan vara mer lämpliga för storskaliga projekt där hög effektivitet är avgörande.

Vad är det för kabellängd och MC kontakter på era paneler?

Kabellängden på alla våra paneler är 120cm. Detta gör att du utan att behöva skarva kabeln kan montera liggande och stående paneler bredvid varandra. Alla paneler är utrustade med Stäubli originalkontakter av MC4 typ. Det är viktigt att du använder samma typ av kontakt när du skarvar.


Hur fungerar Rikta rätt listan som förenklar föranmälan om installation av växelriktare?

Alla våra Growatt växelriktare är med på Vattenfalls rikta rätt lista som är en sammanställning över växelriktare som uppfyller alla krav som nätleverantören kan tänkas ställa och som förenklar och förkortar din anmälan om din anläggning. Länk till mer information. Länk till listan.


Hur lång är leveranstiden?

Vår vanliga leveranstid är mellan 3-4 arbetsdagar. OBS! Beställningar som har lagts under helgen skickas tidigast på måndagen veckan efter. Hela vårt affärskoncept bygger på just snabba leveranser då branschen generellt är dåliga på det. Om en vara står som "på lager" så skall vi normalt skicka den omgående. Vårt huvudlager ligger dessutom i Rotterdam så vi kan snabbt få påfyllning om något tagit slut.


Kan jag lägga till/ta bort produkter från min beställning?

Om du vill ändra i din order behöver du kontakta oss på telefon 0704448921 eller mail [email protected]


Vad kostar frakten?

Enstaka paneler kan bara köpas och hämtas på vårt hämtlager. 10 paneler som är minimiköp på pall kostar 1490 kr att frakta och en hel pall med 34-36 paneler kostar 1990 kr. En växelriktare kostar 660 kronor att frakta. Ett batteri kostar 2800 kr att frakta. Enstaka småprylar kostar 199 kr att frakta. Två pallar med tillbehör och solpaneler som ingår i solpanelspaketen kostar 2900 kr att frakta.


Kan jag beställa utanför Sverige?

Du kan beställa solpaneler eller andra produkter från oss till hela Europa men du måste i så fall ta kontakt med oss först. Antingen på telefon 0704-448921 eller mail [email protected]


Allmänna frågor om solpaneler och solenergi?

Vi länkar direkt till Solcellskollen som är dom som samlat mest relevanta frågor och svar på ett ställe. Se frågor och svar här! Du kan även kontrollera återbetalningstid i Energimyndighetens eminenta verktyg Solelkalkylen här.  Ett annat utmärkt verktyg som är gratis att använda som tagits fram av Europeiska unionen är PVGIS som är ett avancerat onlineverktyg för att räkna ut EXAKT hur mycket el du kan förväntas producera på just ditt hustak. Räkna ut vinkel på solpanelsinstallation https://se.dsnsolar.com/info/how-to-figure-the-correct-angle-for-solar-pane-37643444.html